24 Ocak 2012 Salı

Etkinlikler




Konuşan bir heykeliniz olsun ister misiniz? Ya da ünlü bir ressamla birlikte resim yapmak. Faber-Castell ile yarıyıl tatilinde minikler hem yaratıcılıklarını sergileyecek hem de el becerilerini geliştirecek. Rahmi Koç Müzesi ve İstanbul Oyuncak Müzesi'nde düzenlenecek Faber-Castell atölyelerinin programı ise şöyle:

28 Ocak 2012 Cumartesi Atölyeleri:

Etkinlik: “Konuşan Heykeller” Heykel Atölyesi

Yer: Rahmi M. Koç Müzesi Eğitim Birimi / Fenerbahçe Vapuru

Tarih: 28 Ocak 2012, Cumartesi

Saat:11:00-12:00

Yaş Grubu: 4-6

Etkinlik detayı: Rahmi M. Koç Müzesi Eğitim Birimi ve uzman eğitimciler eşliğinde, 4 – 6 yaş arasındaki çocuklar, konuşan heykeller yapacaklar. Atölyede heykel sanatını yakından tanıyarak taşa, toprağa ya da hamura hayat verecek çocuklar, ilk heykellerini yaratacaklar.

*Rahmi M. Koç Müzesi’ndeki “Konuşan Heykeller” Heykel Atölyesi’ne katılmak için 0212 369 66 00 numaralı telefonları arayarak rezervasyon yaptırılması gerekiyor. Atölye için kişi başı katılım ücreti 30 TL.

Etkinlik: “Babam için ben yaptım” Tasarım Atölyesi

Yer: İstanbul Oyuncak Müzesi

Tarih: 28 Ocak 2012, Cumartesi

Saat: 11:00-13:00

Yaş Grubu: 4-8

Etkinlik detayı: “Faber-Castell’le Hayallerim Atölyesi” kapsamında düzenlenecek atölyede, çocuklar babalarına çok sevecekleri hediyeler tasarlayacaklar. Atölyede babaları için en özel armağanı hazırlayacak çocuklar, tüm sevgilerini de hediyenin içine gizleyerek babalarına sunacaklar. Çocuklar; bu eğlenceli atölye öncesinde ise müze içinde keyifli bir yolculuğa çıkacaklar.
*Atölye çalışmasına katılmak için 0 216 359 45 50 - 51 numaralı telefonları arayarak rezervasyon yaptırılması gerekiyor. Atölye çalışmaları müze ziyaretçilerine ücretsiz. Müze giriş ücreti; tam bilet 8 TL, indirimli bilet 5 TL.

4 Şubat 2012 Cumartesi Atölyeleri:

Etkinlik: “Ressam Hüsamettin Koçan’ı tanıyoruz” Resim Atölyesi

Yer: İstanbul Oyuncak Müzesi

Tarih: 4 Şubat 2012, Cumartesi

Saat: 11:00-13:00

Yaş Grubu: 4-8

Etkinlik detayı:
Faber-Castell’le Hayallerim Atölyesi” kapsamında düzenlenecek atölyede; ünlü ressam Hüsamettin Koçan’ı tanıyacaklar. Atölyede, Ressam Hüsamettin Koçan’ın eserlerini görerek ilham alacak çocuklar, yorumlarına kendi üslüplarını katarak resim yapacaklar. Çocuklar; bu sanat dolu atölye öncesinde ise müzeyi gezecekler.
*Atölye çalışmasına katılmak için 0 216 359 45 50 - 51 numaralı telefonları arayarak rezervasyon yaptırılması gerekiyor. Atölye çalışmaları müze ziyaretçilerine ücretsiz. Müze giriş ücreti; tam bilet 8 TL, indirimli bilet 5 TL.





Eğlence ve eğitim aynı pakette
Eğlenceli figürlerle süslü, rengarenk Tethys ikili tamamlama kartları 1 – 3 yas grubundaki çocukların zihinsel gelişimini sağlayan ve görsel beceri hafızasını destekleyen eğitici bir oyun. 12 çift kartın bulunduğu paketteki birbirinden eğlenceli eşleştirme kartları, çocuğunuza eğlencenin yanında eğitimi de vaat ediyor. Genç bir annenin tasarımı olan Tethys eğitici oyun kartları serisinin ister tamamını isterseniz de bir kısmını çocuğunuzun önüne yayarak birbirini tamamlayan kartları eşleştirmesini isteyebilirsiniz. Tethys Eğitici Oyun Kartları’na D&R, Remzi, İnkılap, Nezih, Dost ve diğer seçkin kitapevleri ile Joker mağazalarından ulaşılabilir, ayrıca www.tethystore.com adresinden de ürünleri sipariş edilebilirsiniz.




Marks & Spencer Çocuk Kulübü perdelerini açtı 

Marks &Spencer çocukların kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla Akbank Çocuk Tiyatrosu işbirliğine girdi ve Minik Sahne Çocuk Kulübü'hayata geçirdi. Marks & Spencer Şaşkınbakkal mağazası'nın Çocuk Giyim katında yer alan gösteri merkezinde "En Mutlu Kim" oyunu ile perdelerini açan M&S Minik Sahne'ye çocukların ilgisi yoğundu. Etkinlikte çocuklar oyun sonrası yüz boyama etkinliği, DJ müzik performası ve birbirinden lezzetli ikramlarla sömestr’in keyifli  ilk  Pazar gününü yaşadılar. Tiyatro oyununun yanısıra, değişik alanlardaki atölye çalışmalarıyla çocukların sanatsal becerilerini keşfedip yaratıcılıklarını sergilemesine imkan tanıyacak M&S Çocuk Kulübü'nde 29 Ocak Pazar gününden itibaren her 15 günde bir  “En Mutlu Kim” adlı tiyatro oyunu sahnelenecek. M&S Minik Sahne'nin 28 Ocak Cumartesi gününden  itibaren her cumartesi  ise dans atölyesi olarak kullanılması planlanıyor. 2-5 yaş ve 6-9 yaş yaş gruplarına  hitap edecek dans dersleri için kişi başı katılım ücreti 15 TL. 




Oyuncağını kendin yap
Robot, tren, helikopter ya da narin bir kelebek… Ülker Napoliten Çikolata, çocukları real,- hipermarketlerinde kendi oyuncaklarını yapmaya davet ediyor. Herkesin çocukluk hatıralarında özel bir yeri olan ‘Çekmeceli çikolata’ Ülker Napoliten, çocukların hayal gücünü ve yaratıcılıklarını geliştirmek amacıyla real,- mağazalarında Ülker Napoliten Çikolata Oyun Aktivitesi düzenliyor. Ülker Napoliten Çikolata Oyun Aktivitesi, 31 Ocak 2012 tarihine kadar Adana, Konya, Antalya, İzmit ile İstanbul’da Merter, Fulya, Kartal ve Beylikdüzü real,- mağazalarında gerçekleştirilecek. Aktivitede çocuklar kırmızı kutulardan kendi oyuncaklarını yapacak. Robot, gemi, helikopter, ev, yel değirmeni, balık ya da kelebek alternatiflerden sadece birkaçı…



Puzzle hediye edin
Yarıyıl tatilinde çocuklarına eğlenceli ve eğitici bir karne hediyesi vermek isteyenler için Perre -Anatolian Puzzle, ‘Hayvanlar Alemi Puzzle Serisi’ni satışa sundu. Veliler, rengarenk puzzle serisiyle çocuklarıyla hoşça vakit geçirirken onların dikkat eksikliği ve konsantrasyon bozukluğu gibi problemlerine de çözüm olanağı yakalayabilecek. 19.00-34.50 TL arasında değişen fiyatlarla puzzle'ları satın alabilirsiniz. Perre-Anatolian Puzzle’ın ürünleri tüm D&R, Toyzz Shop, Armağan Oyuncak, Panel Kırtasiye, Nezih, Remzi ve İnkılap Kitabevleri’nde meraklılarıyla buluşuyor.  Ayrıca Perre-Anatolian’ın tüm çeşitlerini www.anatolian.com.tr, hepsiburada.com, puzzledunyasi, puzzledepo, puzzlegaleri, hizlial gibi internet sitelerinde de bulmak mümkün.



Torium AVM'den Snowboard Yarışması...

 4.500 m²’lik kapalı kar eğlence merkezine sahip olan Torium AVM, Snowboard” yarışması düzenliyor… “Torium Snowboard Fest Free Style 2012” adıyla İstanbul’da ilk kez düzenlenecek yarışmaya kayıtlar başladı. Minikler, çocuklar, büyükler ve open kategorilerinde düzenlenecek yarışmaya 16 Mart’a kadar başvurabilirsiniz. Ön elemeler 17–18 Mart, finaller ise 24 – 25 Mart’ta Torium AVM'de...  Online başvuru için www.toriumsnowboardfest.com adresini tıklayın.




Haydi çocuklar, tatilde kitap şenliğine!
Harikalar Diyarı’nın kapısı 20 Ocak’ta Tepe Nautilus’ta aralandı. Sayısız kitapla buluşup tiyatrodan sergiye, mim gösterisinden yaratıcı sanat atölyelerine kadar eğlenceli bir tatil geçirmek isteyen çocuklar, Tepe Nautilus sizi bekliyor. 
Tepe Nautilus gelenekselleşen Mini Kitap Şenliği’nin beşincisini bu yıl düzenliyor. Yarıyıl tatilinde çocukların eğlenceli vakit geçirmesini hedefleyen şenlik 5 Şubat'a kadar sürecek.Tepe Nautilus 5. Mini Kitap Şenliği’nde 17 gün boyunca 17 ayrı yayınevine ait çocuk kitapları minik okurlarla buluşacak. Mim gösterileri ve atık malzemelerden yapılmış dev heykellerin de sergileneceği şenlikte, yaratıcı sanat atölyeleri ve tiyatro oyunları ile çocuklar hem eğitici hem eğlenceli şeker tadında bir tatil geçirme fırsatı yakalayacak.

0 yorum:

Yorum Gönder