18 Kasım 2013 Pazartesi

Yeni Çıkanlar


"HAYIR" DİYEBİLME HAKKI!

“Çıtır Çıtır Felsefe” dizisinin 24. kitabı, çocukların da hayır deme hakkına dikkat çekiyor. 

Gündelik yaşamdan zengin örneklerle felsefeyi hayatın içine yerleştiren “Çıtır Çıtır Felsefe” dizisinin 24. kitabı, küçük ve büyüklerin söz ve eylem haklarının sınırlarını tartışıyor. Yazar Brigitte Labbé, küçük olmanın her şeyi kabullenmek anlamına gelmediğini ifade ederken, çocukların güvenle büyümesi için yetişkinlerin koyduğu kısıtlamaların gerekliliği üzerine düşündürüyor. Kitap, büyümek için zamana ve deneyime ihtiyacı olan küçüklerin, kendi haklarını koruyarak ama aynı zamanda bazı karar ve eylem anlarında desteğe ihtiyaç duyduklarını benimseyerek, yetişkin bir birey olma yolunda nasıl ilerleyeceklerini anlatıyor. Küçük ve büyük olmanın anlamını, özgürlükler, haklar, kısıtlamalar ve hayaller çerçevesinde etkileyici ve sade bir dille sorgulayan kitap, Jacques Azam’ın esprili çizimleriyle renklenerek, çocuk ve yetişkinlerin birlikte okuyabilmeleri, tartışabilmeleri ve hayatı birlikte düşünebilmeleri için fırsat yaratıyor.

“Büyük olmak” ve “küçük olmak” ne anlama gelir? Kesin olan, her büyük bir zamanlar küçüktür ve her küçük de büyüyecektir. Sonra bir gün, sonsuza dek büyük, yani “yetişkin” oluruz. Bir yetişkin, yalnızca daha büyük biri değildir; o bundan sonra hep büyüktür. Ancak büyük olmak, her şeyi yapma hakkını da, gücünü küçükler üzerinde kullanma hakkını da vermez bize...


SIRADIŞI CANLILARI KEŞFEDELİM
Hangi hayvan hem Everest Dağının tepesinde, hem denizin 3000 metre altında, hem de arka bahçenizde yaşar? Hangi hayvanın kakası küp şeklindedir? Hangi hayvan dev bir yengeç kılığına girebilir? Meraklı okuyucuları, amatör zoologları ve komik görünüşlü hayvanlara gülen herkesi işte bu büyüleyici bilgiler ve daha pek çoğu bekliyor.

Michael Hearst'in kaleme aldığı ve Redhouse Yayınevi tarafından Gözalıcı bir tasarım ile hazırlanan kitapta memelilerden tek hücrelilere kadar her hayvan türünden, size “vay canına” dedirtecek canlılar tanıtılıyor. Her bir hayvanın yaşam alanı ve büyüklüğü gibi ansiklopedik bilgiler, Michael Hearst’ün esprili diliyle birleşiyor ve kitap, yediden yetmişe tüm okurlar için keyifli bir okuma haline geliyor. Bu sıradışı canlıların, hayali yaratıklar değil de gerçek hayvanlar olduğuna inanamayacaksınız!
 






Her Güne Bir Deney
Hayalet mürekkep nasıl yapılır? Buzdolabı olmadan dondurma nasıl yapılır? Sayılarla sihirbazlık nasıl yapılır? Parmak izi nedir? Tüm bu soruların cevabı Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Her Güne Bir Deney’de...

Rüzgâr, dolu, şimşek, yağmur gibi atmosfer olayları nasıl oluşur? Bitkiler nasıl büyür? Merak ettiğiniz birçok doğa olayını evde bulabileceğiniz basit malzemelerle kendiniz deneyerek, görerek ve izleyerek öğreneceksiniz. Anita van Saan'ın derlediği kitapta ilginizi çeken konular hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz deneylerin yanındaki kutucukları da okuyabilir, merakınızı giderebilirsiniz. Üstelik çizimler de sizi çok güldürecek.






Yalvaç Abi'den Kahkaha Dolu Denemeler


Çocuk edebiyatımızın en sevilen yazarlarından Yalvaç Ural bu kez yine Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Stephen Hawking Herkül’ü Döver kitabında denemeleriyle karşımızda:







Birbirinden önemli sorulara hem kahkaha dolu hem de düşündürücü yanıtlar bulan Yalvaç Abi, büyüklerin içinde gizli küçük çocuğa ve küçüklerin içindeki büyük insana dokunuyor.


*“Şaka” nedir, ne değildir; kimlere, nasıl yapılır?

*Noktalama işaretlerini bilmek bize ne kazandırır?

*Solaklarla sağaklar hangi noktalarda ayrılır?*Anne babadan “para sızdırmanın” uygun zamanı nasıl ayarlanır?


BENCİL DEV NAR TANESİ


Mutluluk paylaşıldıkça çoğalır! Gerçek sevgi ne engel tanır ne de  bir koşula bağlıdır! Birbirinden güzel hikâyeleriyle çocukların kalbinde taht kuran Bilgin Adalı’dan, insan olmanın erdemlerine ve sevginin gücüne dair iki unutulmaz oyun: “Bencil Dev” ve “Nar Tanesi”... Bilgin Adalı, Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Bencil Dev – Nar Tanesi’nde cennet gibi bir bahçeye sahip olan ama bu güzelim bahçeyi orada oyunlar oynayan çocuklarla paylaşmak istemeyen Bencil Dev’in, sonunda çocukların “Dev Dedesi” olup çıkmasını anlatıyor! Bu da bir şey mi? Küçücük bir nar tanesi, gerçek sevginin sembolü haline gelir!







Nasıl mı? “Bilgin Dede”nin sahnesine buyurun!

0 yorum:

Yorum Gönder