9 Ekim 2013 Çarşamba

yeni çıkanlar


ÇOCUK OLMAYA HAKKIM VAR
YKY'den yazar Alain Serres’in kaleme aldığı, Aurélia Fronty’nin resimlediği yepyeni bir kitap çıktı. Çocuk Olmaya Hakkım Var adlı kitapta çoğu zaman önemsemediğimiz, görmezden geldiğimiz ve kulak tıkadığımız çocuk hakları sorununa dikkat çekiliyor. Daha önce hep büyüklerin söyleminden tanımlanan çocuklar ve onların hakları, bu defa daha çocuksu, masum ve renkli bir şekilde dile getiriliyor.

Çocukların olduğu kadar, büyüklerin de ilgisini çekecek olan bu kitapta çocuk istismarı ve çocuk işçi çalıştırma gibi konuların yanı sıra çocukların barınma, sağlık, bedava eğitim ve barış gibi yaşama haklarından da bahsediliyor.



UĞURBÖCEĞİ VE SALYANGOZ ANAOKULUNDA

Uğurböceği Sevecen ile Salyangoz Tomurcuk’un maceralarını okumaya ne dersiniz? Sevecen ile Tomurcuk’un anaokulunda arkadaşlarıyla birlikte geçirdikleri bir günü anlattıkları kitapta oyunlar, eğlenceli dersler, küslükler ve sonunda barışmalarla geçen heyecanlı bir gün anlatılıyor. Erika Bartos’un yazdığı Uğurböceği Sevecen ile Salyangoz Tomurcuk Anaokulu’nda adlı çıkartmalı kitap 3-8 yaş aralığındaki çocuklar için ideal.

0 yorum:

Yorum Gönder