9 Ekim 2013 Çarşamba

yeni çıkanlar


ÇOCUK OLMAYA HAKKIM VAR
YKY'den yazar Alain Serres’in kaleme aldığı, Aurélia Fronty’nin resimlediği yepyeni bir kitap çıktı. Çocuk Olmaya Hakkım Var adlı kitapta çoğu zaman önemsemediğimiz, görmezden geldiğimiz ve kulak tıkadığımız çocuk hakları sorununa dikkat çekiliyor. Daha önce hep büyüklerin söyleminden tanımlanan çocuklar ve onların hakları, bu defa daha çocuksu, masum ve renkli bir şekilde dile getiriliyor.

Çocukların olduğu kadar, büyüklerin de ilgisini çekecek olan bu kitapta çocuk istismarı ve çocuk işçi çalıştırma gibi konuların yanı sıra çocukların barınma, sağlık, bedava eğitim ve barış gibi yaşama haklarından da bahsediliyor.



UĞURBÖCEĞİ VE SALYANGOZ ANAOKULUNDA

Uğurböceği Sevecen ile Salyangoz Tomurcuk’un maceralarını okumaya ne dersiniz? Sevecen ile Tomurcuk’un anaokulunda arkadaşlarıyla birlikte geçirdikleri bir günü anlattıkları kitapta oyunlar, eğlenceli dersler, küslükler ve sonunda barışmalarla geçen heyecanlı bir gün anlatılıyor. Erika Bartos’un yazdığı Uğurböceği Sevecen ile Salyangoz Tomurcuk Anaokulu’nda adlı çıkartmalı kitap 3-8 yaş aralığındaki çocuklar için ideal.

Yeni Çıkanlar


Bu sadece otomobil değil, bir sanat eseri!
Yapı Kredi Yayınları (YKY) Türkiye’de ilke imza atıyor ve çocuklara güncel sanatı bir kitapla anlatıyor. Halil Altındere ve Süreyya Evren’in hazırladığı Çocuklar İçin Türkiye Güncel Sanatı adlı kitapta çocuklar ve ebeveynlerine günümüz sanatına ilişkin keyifli bir kapı aralanıyor.
Sanatla ilgilenen herkes için neşeli bir kaynak olan kitap 72 Türk sanatçının sıradışı yapıtlarını, neşeli biyografilerini, kilit sanat terimlerini içeriyor. Ayrıca  yol gösterici web sitelerinin, müzelerin ve galerilerin bilgileri de paylaşılıyor. Türk sanatçıların örnekleri üzerinden günümüz dünya sanatına dair ipuçları sunan kitapta Anny&Sibel Öztürk, Vahit Tuna ve Halil Altındere’nin otomobil üzerine yaptıkları eserlere de yer verilmiş. Kitapta Anny&Sibel Öztürk, Almanya’dan Türkiye’ye gerçekleştirdikleri yolculuğu gerçek bir arabayı galerinin ortasına koyarak canlandırmışlar. Halil Altındere ise İsimsiz adlı sergisinde çocukluğunda oynadığı teneke oyuncak polis arabasını büyütmüş, gerçek bir araba boyutuna getirip galerinin ortasına koymuş.

Neden bazı sanatçılar işlerinde naylon poşet, fındık kıracağı veya kesilmiş karpuz kullanır? Hangi sanatçı uçan balondan şatolar yapar? Kim sokaktaki su birikintisine sırtüstü uzanmak ister? Türkiye'deki sanat üretiminden örnekler içeren Çocuklar İçin Türkiye Güncel Sanatı adlı kitap tüm bu soruların yanıtlarını kovalıyor.