19 Eylül 2013 Perşembe

Kitap Tanıtımı

KARDEŞLİK ÇEMBERİ

Çocukların hakları öykülerle anlatılıyor

Süleyman Bulut, yeni dizisi “Çocukların Hakları Var”da Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nden yola çıkarak, hikayelerle çocuklara haklarını anlatıyor. İlk kitap “Kardeşlik Çemberi” ile başlayan dizi, “Anne Ben Yapabilirim” ve “Sihirli Çaydanlık” ile devam edecek.

Can Çocuk'tan çıkan serinin ilk kitabı “Kardeşlik Çemberi”, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin ikinci maddesi “Çocuklar arasında ayrımcılık yapılamaz.” ilkesini bir basketbol takımının hikayesi üzerinden açıklıyor. “Kardeşlik Çemberi”; renk, ırk, dil, din, kültürel, sosyal vb. açılardan çok farklı çocukların bir araya gelip bu farklılıklardan bir başarı yaratmalarının öyküsü…
1989 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun kabul ettiği ve 1990 yılında Türkiye’nin de imzaladığı Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin maddeleri üzerine kurulmuş olan “Çocukların Hakları Var” dizisinde her bir hikaye, farklı bir maddeye odaklanıyor. Bu seriyi kaçırmayın!


Yazar: Süleyman Bulut
Resimleyen: Reha Barış
Yaş aralığı: 7, 8, 9 vd.
Sayfa: 56 sayfa


Kitap Tanıtımı

Antoine Lebic’in destansı hayatı

DÜNYA ŞAMPİYONU!

Matrak bir takımın göz yaşartan şampiyonluk mücadelesi!

Dünya Şampiyonu! birbirinden değişik karakterlerle renkli mi renkli bir okul hikâyesi. Üstelik Antoine Lebic’in destansı hayatının ilk macerası. Antoine Lebic kim peki? Okulunun futbol takımının kaptanı. Orta saha oyuncusu. Fakat öyle altın krampon, fırtına, gol kralı gibi lakaplar yakıştırılacak türden bir oyuncu sayılmaz. Hatta tesadüfen kaptan seçilmiş bile olabilir çünkü futbolun en temel kurallarından dahi bihaber. Maalesef takımın geri kalanının durumu da pek farklı değil. Mesela sahada olup biten her şeye “hoppala” diyerek şaşıran kaleci Jonathan’ın futboldan zerrece anladığı söylenemez. Top kaleye doğru gelirken genellikle ayakkabı bağcıklarını bağlamayı tercih ettiği ya da kalesini terk ettiği için kova kaleci olarak anılıyor kendisi. Ama neyse ki Magali var! Nasıl da cin fikirli bir kız, takımı şöyle bir sarsıp kendine getiriyor da bu matrak amatörler galibiyete adım adım yaklaşmaya başlıyor!
Komik, renkli, sıcacık, eğlenceli bir okul macerasına hazır mısınız? “Antoine Lebic’in destansı hayatı”nın ilk perdesi Dünya Şampiyonu!’yla açılıyor. İlkokul öğrencisi bir grup kafadar taktik deniyor, hile yapıyor, kavgaya tutuşuyor, koşuyor, yoruluyor, yeniliyor, yeniyor. Antoine da olan biteni bütün açık yürekliliği ve açık sözlülüğüyle bize anlatıyor. Derken bu şenlikli macera, çok sevilen Jacques Azam’ın karikatür tadındaki resimleriyle daha da renklenmez mi! Hadi artık, hemen bir kitapçıya! Dünya Şampiyonu Hayykitap'tan çıktı bile!